Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Καινούρεια αρχή αλλά με αβεβαιότητα



Λοιπόν ο διαγωνισμός ξεblogαρε έφτασε στο τέλος του και τα βραβεία απονεμήθηκαν στα καλύτερα blogs ( συγχαρητήρια στα παιδιά επί τη ευκαιρία ). Τα e-λευθερα θρανία παραβρέθηκαν εκεί βεβαίως, χειροκρότησαν, όμως έχουν να κάνουν κάποιες παρατηρήσεις. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Υπουργός οικονομίας της χώρας μας κύριος Αλογοσκούφης. Μεγάλη μας χαρά που παραβρέθηκε σε μια τέτοια εκδήλωση, τίμησε τα παιδιά και τα βράβευσε. Άρχισε να μας μιλάει για την νέα γενιά, τις προσπάθειες που πρέπει να κάνουμε στην ζωή και βέβαια ότι η κοινωνία μας στηρίζει ( επειδή φτάσαμε κάπως αργά δεν προλάβαμε όλη την ομιλία αλλά φαντάζομαι ότι με λίγα λόγια αυτά είπε, αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με ). Και εδώ έχω να ρωτήσω κάτι , ποιον κοροϊδεύει θα θελα να ήξερα με αυτά που λέει ; Ποιος λογικός άνθρωπος τον πιστεύει ; Έναν υπουργό οικονομικών του οποίου οι ενέργειες δεν συμφωνούν με αυτά που λέει. Η σημερινή κοινωνία δεν στηρίζει ούτε πραγματοποιεί αυτά που μας υπόσχεται.
Ποια η στήριξη στην νέα γένια ; Μόνο μια, από αυτούς τους διαγωνισμούς. Όταν ο νέος παίρνει 700 € ή και λιγότερα, άνθρωποι που έχουν φάει την ζωή τους σπουδάζοντας, αμείβονται με έναν παινειχρο βασικό μισθό. Όμως κατά τα άλλα υπάρχει στήριξη στην νέα γενιά. Οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά. Η σιγουριά είναι μόνο μέχρι το Πανεπιστήμιο ή τα ΤΕΙ, αργότερα δεν ξέρεις ούτε τι θα κάνεις ούτε τι θα απογίνεις. Βέβαια αυτό δεν νοιάζει τον κύριο Αλογοσκούφη ( ή τον κάθε Έλληνα πολιτικό για να μην αναφερόμαστε μόνο σε αυτόν ). Αυτοί οι άνθρωποι έχουν εξασφαλίσει οικονομικά μέχρι και τα δισέγγονα τους.

Εμάς δεν μας ενδιαφέρει ούτε τι κάνουν αυτοί ούτε κανείς άλλος και κοιτάμε μόνο τι θα κάνουμε εμείς. Μπρος σε ένα αβέβαιο μέλλον. Δεν τους ζητάμε τίποτα, μόνο να λείπει η κοροϊδία τους, ότι δήθεν μας στηρίζουν και ότι η κοινωνία περιμένει πολλά από εμάς χωρίς να έχουμε καμιά ουσιαστική βοήθεια.

2 σχόλια:

Filipp είπε...

Μπουχλα συμφωνώ τα μάλα μαζί σου και τα λες πολύ σταρατα και ευθέως προς την κοινωνία μας που έχει δηλητηριαστεί από αυτούς τους πολιτικους..Αλλα φταίνε και οι γονείς μας που τους ψηφίζουν αυτούς τους παπαρες και μπαίνουν στην βουλή που πρέπει να γίνεται κουμαντο από εμάς!!!! Πεστα εδώ στο μπλοκ που είναι ένα χωρος ελεύθερης έκφρασης και ένα μεσο ομιλίας σε ολους τους ανθωπους παγκοσμιος! Γιατι αμα το φωνάζουμε στους δρόμους όχι ότι θα έχουμε άδικο αλλά θα μας περάσουν για τρελούς..( εκτος τις διαδηλώσεις παρακαλώ ) όταν λεω να βγουμε να το φωναζουμε εννοώ 1-2 άτομα μόνα τους.

amazone είπε...

Λοιπόν συμφωνώ μαζί σου
και γι'αυτό τον χαρακτήρισα εκείνη την ημέρα μπροστά σε καθηγητές και μαθητές ως τον "καταστροφέα" της οικονομιάς.
Ειλικρινά η ανακοίνωση-συζήτηση που έγινε ήταν η προσωποποίηση της ανίας-βαρεμάρας και του ψεύδους.
Εγώ δεν άκουγα τι έλεγε γιατί δεν είμαι διατεθιμένη να ακούσω άλλες ανοησίες και ψέματα.
Φρόντισα να διασκεδάσω με τους φίλους μου και να γνωρίσω τα παιδιά του διαγωνισμού.

Χαιρετώ